Portionsbröd



Fiiina va?
16 st
5 dl Arla Ko® mjölk50 g jäst
50 g rumsvarmt Arla smör
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
10-11 dl vetemjöl
Pensling och garnering:
2 msk Arla Ko® mjölk
1/2 dl sesam-, solros- eller pumpafrön
Gör så här
Värm mjölken till fingervärme, ca 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 45 min.
Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela degen i 16 delar. Forma dem till runda bullar och platta ut dem till 10-12 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla bröden med mjölk och strö över frön.
Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Receptet är hämtat från
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=23363
Jag hade även i linfrön i degen. Dekorerade med solroskärnor.
Kommentarer
Trackback